PHILIPPO KEUKENS

De ultieme gids voor Keukenbladen

Een keukenblad is niet alleen een functioneel oppervlak, maar het vormt ook het hart van je keuken, waar stijl en functionaliteit samenkomen. Met een overvloed aan materialen die beschikbaar zijn, kan het kiezen van het juiste keukenblad een uitdagende taak zijn. In deze gids onderzoeken we vijf populaire opties: keramiek, composiet, graniet, volkern kunststof en Greengridz, om je te helpen bij het nemen van de beste beslissing voor jouw keuken. Vragen na dit artikel? Neem contact met ons op via onderstaande mogelijkheden.
1. Keramiek: Stijlvol en Duurzaam

Keramische keukenbladen bieden een moderne uitstraling en zijn bijzonder duurzaam. Gemaakt van geperst keramiekpoeder dat op hoge temperaturen wordt gebakken, zijn deze bladen bestand tegen krassen, hitte en vlekken. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en patronen, waardoor ze passen bij verschillende keukenstijlen. Hoewel keramiek duurder kan zijn dan sommige andere materialen, biedt het een uitstekende investering op lange termijn vanwege de duurzaamheid.

2. Composiet: Veelzijdig en Onderhoudsvriendelijk

Composiet keukenbladen, gemaakt van fijn gemalen natuursteen vermengd met harsen en kleurstoffen, bieden een evenwicht tussen schoonheid en functionaliteit. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en texturen en kunnen op maat worden gemaakt om bij specifieke ontwerpeisen te passen. Composiet is bestand tegen krassen, vlekken en hitte, en vereist weinig onderhoud, waardoor het een populaire keuze is voor drukke keukens.

3. Graniet: Tijdloos en Natuurlijk

Granieten keukenbladen stralen elegantie en luxe uit. Elke plaat graniet is uniek vanwege de natuurlijke variaties in kleur en patroon. Hoewel graniet enigszins poreus is en daarom regelmatig moet worden afgedicht, biedt het uitstekende hitte- en krasbestendigheid. Het regelmatig onderhouden van graniet zal de levensduur verlengen en de natuurlijke schoonheid behouden.

 

4.Volkern Kunststof: Robuust en Hygiënisch

Volkern kunststof keukenbladen, bieden een naadloos oppervlak dat hygiënisch en gemakkelijk schoon te maken is. Dit materiaal is bestand tegen vlekken en bacteriën, waardoor het een uitstekende keuze is voor keukens waar hygiëne een prioriteit is. Volkern kunststof is ook verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, waardoor het geschikt is voor diverse ontwerpstijlen. Voordeel van een kunststof werkblad is dat deze financieel voordeliger dan een met steen verwerkt aanrechtblad.

5. Greengridz: Innovatief en Milieuvriendelijk en Duurzaam

Greengridz is een relatief nieuw materiaal op de markt en een basismateriaal voor keukenbladen. Het topblad wordt afgewerkt met TopLaminate, Decor Top of Fenix. Wordt gemaakt van gerecyclede materialen zoals glas en porselein. Dit innovatieve materiaal biedt niet alleen een duurzame optie voor keukenbladen, maar het heeft ook uitstekende eigenschappen zoals hittebestendigheid, krasbestendigheid en hygiëne. Bovendien draagt het gebruik van gerecyclede materialen bij aan een verminderde ecologische voetafdruk, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor milieubewuste consumenten. Greengridz kan 100% worden hergebruikt en het plaatmateriaal is volledig biologisch afbreekbaar. Door gebruik te maken van een honingraad structuur als kern is een werkblad extra sterk en licht om te verwerken.

Het kiezen van het juiste keukenblad is een belangrijke beslissing voor elke keukenrenovatie of nieuwbouwproject. Door rekening te houden met factoren zoals duurzaamheid, onderhoudsvereisten en ontwerpstijl, kun je het perfecte keukenblad vinden dat past bij jouw behoeften en smaak. Of je nu kiest voor keramiek, composiet, graniet, volkern kunststof of Greengridz, elk van deze materialen biedt unieke voordelen die jouw keuken naar een hoger niveau tillen.

Andere relevante blogs

Kiezen tussen Keramiek, Composiet, Graniet, Volkern Kunststof en Greengridz

De ultieme gids voor Keukenbladen

Een keukenblad is niet alleen een functioneel oppervlak, maar het vormt ook het hart van je keuken, waar...
Lees meer
De ultieme culinaire ervaring met een buitenkeuken

Buiten koken met een Kamado

Het zachte geknetter van brandend houtskool, de rijke geur van gegrild vlees en de warme gloed van het...
Lees meer
Reuzekeuze in grepen, maar wat moet ik kiezen?

Een keuken met of zonder grepen?

Moet je kiezen voor een keuken met grepen of zonder grepen? Het lijkt misschien een eenvoudige beslissing, maar...
Lees meer